10 week challenge

 

Vi har lansert et helt nytt treningsprogram – som kan få deg i ditt livs viktigste form!

10 week challenge er et ti ukers treningsprogram som er utarbeidet i samarbeid med forskere fra NTNU i Trondheim. Programmet er basert på resultater fra flere tiår med forskning på helseeffekten man kan få av trening.

Grunnen til at programmet heter 10 Week Challenge er fordi vi utfordrer deg til å ta ansvar for din egen helse ved å gjennomføre vårt ti ukers treningsprogram.

I programmet er det lagt opp til at du skal trene utholdenhet og styrke to ganger i uken i ti uker, og vi har satt opp mandag og onsdag som treningsdager. Det er lagt opp til at du trener du både utholdenhet og styrke på samme dag, men dersom dagene ikke passer, eller dersom du ikke vil trene utholdenhet og styrke på én dag, står du selvfølgelig fritt til å spre øktene utover uken. Vi anbefaler også at du i tillegg gjennomfører en valgfri aktivitet én dag i uken: For eksempel en tur i skog og mark eller en av de andre timene på Myworkout.

Følger du dette programmet kan du, i følge forskning, forebygge en rekke sykdommer og forlenge livet ditt med opptil 20 friske leveår.

Klikk her for å se programmet 10 week challenge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjermbilde 2015-10-07 kl. 14.37.11

Følg hjertet

Professorene bak forskningen er Jan Hoff og Jan Helgerud. De har til sammen over 100 publikasjoner på verdens største database innen medisin, sykepleie, odontologi, veterinærmedisin, helsestell og preklinisk vitenskap: PubMed. De er verdenskjent for sine studier på 4×4-trening, som i dag er en treningsform som benyttes av alt fra hjertepasienter til idrettsstjerner. Med andre ord: trening som passer for alle!

For å kunne leve et langt liv med god helse må du trene de musklene som skal holde deg oppe hele livet, og det handler om å trene den viktigste muskelen av dem alle – hjertet ditt. Øvelsene i dette treningsprogrammet går derfor på de store muskelgruppene som får stor belastning gjennom dagen og muskelgruppene som stabiliserer ryggen din. I tillegg er en av øvelsene 4×4-intervaller, så du også får trent hjertet ditt med den beste effekten.

klikk her for å lese mer om 4×4-utholdenhetstrening

klikk her for å lese mer om 4×4-styrketrening.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjermbilde 2015-10-01 kl. 12.50.06

Fleksibel trening

10 Week Challenge er et utrolig fleksibelt treningsprogram der alle øvelsene kan gjennomføres enten hjemme, ute eller på et treningssenter. Det er nemlig sånn at musklene ikke spør hva slags aktivitet du gjennomfører eller hvor du gjennomfører den. Alt musklene reagerer på er at de får rett belastning over en gitt periode.

Hvordan du kan gjennomfører forskjellige varianter av øvelsene lærer personlige trener, Victoria Schram, deg i instruksjonsvideoene. Her både viser hun deg og forklarer teknikken bak hver øvelse, så du er best mulig rustet til å trene på egenhånd.

Klikk her for å se programmet 10 week challenge.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skjermbilde 2015-10-01 kl. 11.56.56

Unik helsetest

Helsa di er noe av det viktigste du har, og effekten kroppen din får av treningen kan være avgjørende for hvordan livet ditt blir.

Men hvordan kan du måle helseeffekten du får av treningen din?

Treningsappen Myworkout GO en helt unik helsetest som gir deg din biologiske alder og ditt oksygenopptak – som kanskje er det viktigste målet vi har på fysisk helse i dag. Og det beste er at du kan gjennomføre testen helt selv, uten ekstra kostnader.

Klikk her for å se programmet 10 week challenge.