De viktige møtene

– Tren15 er en møteplass for treningssenterbransjen i Norge. For ansatte på treningssentre, leverandører og andre bedrifter som har tilknytning til dem, blant annet CrediCare som er arrangør. Det er ment som en litt uformell arena der man kan treffes.

Det sier Tine Okstad Vie. Hun er salgs- og markedskoordinator i CrediCare, arrangørene bak Tren15.

Alt fra kosttilskudd til medlemsystemer var representert blant leverandørene på årets Tren-seminar. Foto: CrediCare
Alt fra kosttilskudd til medlemsystemer var representert blant leverandørene på årets Tren-seminar. Foto: CrediCare

– Det er mange kurs og seminarer for mannen i gata som bruker treningssentrene, men for de som faktisk driver det er det lite. Så det var det som var tanken bak dette seminaret. Og nå har det jo vokst til å bli mye større enn det som var tanken i utgangspunktet, fortsetter hun.

Da Tren-seminaret ble arrangert for første gang i 2008 var det i underkant av 50 deltakere. I år var det til sammen 222 deltakere, fordelt på 70 påmeldte treningssentre og 13 leverandører. Seminaret har med andre ord vokst seg stort og er i dag et av de viktigste og største seminarene for treningsbransjen i Norge.

Myworkout var på seminaret med produktet «Xsite», systemet bak myworkout.no.

Les mer om Xsite her.

Humor og kunnskap hånd i hånd

Men Tren-seminaret handler ikke kun om å skape nye kontakter og avtaler, det handler også om å fylle om den faglige ryggsekken, så du kommer litt mer kunnskapsrik tilbake til din bedrift – og listen med foredragsholdere var imponerende.

Konferansieren den første dagen var ingen ringere enn humordronningen Else Kåss Furuseth, og hun oppfylte alle

Else Kåss Furuset sparket i gang Tren15. Foto: CrediCare
Else Kåss Furuset sparket i gang Tren15. Foto: CrediCare

forventninger. Vitser om tredemøller som blir brukt som sushibånd, en ironisk tilnærming til trening og spontane vitser om deltakerne ga lattermusklene en skikkelig treningsøkt.

Mellom vitsene ble det faglig påfyll fra flere anerkjente foredragsholdere, og alle satt med blikket klistret konsentrert til scenen. Det var foredrag om alt fra lønnsomheten i treningssenterbransjen til selvfølelse. Blant annet fant man årets motivator i 2012, Mia Törnblom, og tidligere leder i Adidas Norge, Sigurd Granmark, på scenen under første dag av seminaret.

Pleier kundeforhold

Rune Reitan er gründer og daglig leder i firmaet Online EDB, leverandøren av medlemssystemet Exceline.

– Vi har vært med siden starten og har et godt samarbeid med CrediCare. I begynnelsen var det mest salgsrelatert for oss, men nå er det mer kundebygging og relasjon. Vi benytter anledningen til å ta med hele supportteamet nedover, så kundene får truffet dem de snakker med på support. Det er en møteplass og god relasjonsbygging for oss, sier han.

Online EDB er markedsleder på medlemssystemer og har rundt 450 treningssentre som benytter Exceline. De er også viktige samarbeidspartnere til to andre leverandører på messa; iBooking og Xsite.

– Vi har en idé om at vi må utnytte de nye plattformene som kommer for trening og vi har et langvarig samarbeid med iBooking for booking av gruppetimer og presentasjon av det. Det vi savnet var en løsning for å kunne ha ubemannede gruppetimer. Vi har da fått til et samarbeid med Xsite for å integrere de to tingene, forklarer han.

– Det vil si at timeplanen som settes opp i Exceline, som medlemmene booker timer på, kan gjøres tilgjengelig også med ubemannede gruppetimer med videoer som spilles av automatisk på skjerm eller lerrett. Dette kan øke tilbudet til medlemmene når salene står tomme, føyer han til.

De viktige møtene

Sven Martin Olsen er daglig leder i iBooking, som leverer booking og de andre nettbaserte løsningene for Exceline til

Foto: CrediCare
Fra maskeradeballet etter første seminardag. Foto: CrediCare

treningssentrene. Han følger nøye med på mange av foredragene, men påpeker at hovedgrunnen til at han også deltar er for å treffe kundene sine.

– Vi snakker jo med disse kundene daglig på telefon, men vi ser dem dessverre litt for sjelden. Her har vi muligheten til å møte

de og diskutere litt face to face. Og det er hovedhensikten, i tillegg til at vi ønsker å være synlige så folk vet at vi er der, sier han.

Det er tydelig at dette er et viktig event for treningssenterbransjen, og mange av de påmeldte har deltatt flere år på rad. I

pausene ble gamle kjennskaper pleiet, nye bekjentskap stiftet og nye avtaler med leverandører gjort. Stemningen var med andre ord god før Maskeradeballet senere på kvelden.

En milepæl

Xsite er et helt nytt system og ble lansert på årets messe. Det er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge og NTNU og består av ti årsverk. Daglig leder i firmaet, Knut Løkke, håper treningssentrene vil se muligheten i systemet etter årets messe.

Årets motivator i 2012, Mia Törnblom, holdt et morsomt og inspirerende foredrag. Foto: CrediCare
Årets motivator i 2012, Mia Törnblom, holdt et morsomt og inspirerende foredrag. Foto: CrediCare

– Ideen bak Xsite er at treningssenteret får forsterket budskapet sitt med treningsinstruksjon levert direkte på mobilen til medlemmene. Treningssenteret kan dermed nå ut til flere medlemmer, tilby mer hjelp og bli mer fleksibel. Dette gjøre det også enklere for nye medlemmer å melde seg inn og komme igang med treningen, forklarer han.

– Senteret kan knytte tettere bånd med medlemmene sine, motivere og inspirere dem enda mer, legger han til.

Det var en skrekkblandet fryd som fylte Løkke den første dagen på messa. Den andre dagen hadde derimot roen senket seg betraktelig.

– Vi har kommet i prat, vi har snakket om system og medlemmer. Det har vært en modningsprosess til enkelte virker det som. Men i dag, dag nummer to, så har vi virkelig funnet tonen. Vi er godt fornøyd, sier Løkke.

Hele seminaret ble rundet av med et foredrag av Marco Elsafadi, tidligere idrettsutøver og vinner av ”Mesternes Mester” på NRK i 2013. En perfekt avslutning på seminaret.

Ser vi deg på Tren16?