Ei sprek bondefrøken

All foto: Terje Trobe.

– Jeg brenner virkelig for at andre mennesker skal forstå hvor helsefremmende fysisk aktivitet og trening er.

Dama bak dette sitatet guidet deg gjennom 24 spreke dager i desember – i vår julekalender på myworkout.no. Hun er 30 år, har to barn, bor i Nord-Trøndelag og er ei skikkelig bondefrøken. Du skal nå få bli litt bedre kjent med Myworkout-instruktøren Hilde Kyllo.

Mye kunnskap

Hilde lever et aktivt liv og har flere timer på myworkout.no, blant annet timer for seniorer og gravide. Men når begynte Hildes interessen for trening? Selv sier hun at hun har hatt en aktiv barndom, og drev med fritidsaktiviteter som langrenn og fotball.

– Selv om mine foreldre ikke sa direkte at trening er viktig for helsa vår, så skjønte jeg at det var lurt å bevege seg. Dette er noe jeg har tatt med meg videre i livet og jeg setter stor pris på å ha en kropp som fungerer i hverdagen og lystrer på trening.

Den lærdommen førte til at Hilde etter videregående tok et år på idrettslinja på en av landets mange folkehøyskoler.

– Da det året var ferdig var jeg fortsatt ikke sikker på hva jeg ville bli. Jeg begynte på idrett grunnfag på Høyskolen i Sogn og Fjordane siden jeg likte trening så godt – og skjønte etterhvert at dette ville jeg jobbe med – så da utdannet jeg meg til helse- og treningsterapeut, forklarer 30-åringen.

– Nå har jeg kunnskap til å trene både gamle og unge, trene opp folk etter skader og tilrettelegge trening for forskjellige diagnoser. Samtidig som jeg liker å gjøre treningen for andre gøy og variert, føyer hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HIlde

Fjøs + treningssenter = sant

Hilde har i løpet av karrieren jobbet ved flere treningsstudio og rehabiliteringssentre, men i 2011 var hun klar for å starte på egenhånd. Hun ryddet ut av loftet over fjøset og bygget sitt eget treningsstudio over kyrne i fjøset.

”Her får jeg virkelig utfolde meg som jeg vil”, skriver Hilde om treningsstudioet på den populære bloggen sin ”Bondefrøken”.

For Hilde handler jobben hennes om å formidle det glade treningsbudskap og inspirere andre til fysisk aktivitet i et helsemessig perspektiv. Men hvordan motiverer hun kundene sine til å være aktive?

– Gjennom varierte og effektive gruppetimer. Med musikk som inspirerer, og så liker jeg å fokusere på helsegevinsten ved fysisk aktivitet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

193

Dans deg gjennom dagen

Med tanke på at Hilde har to barn, bor på gård og eier et treningsstudio er dagene er mildt sagt hektiske, men hun sier trening er viktig fordi det gir henne overskudd, gjør henne glad og gir henne utfordringer – både fysisk og mentalt.

Men har du noen tips til hvordan man kan få en mer aktiv hverdag?

– Sett på en sang du digger og dans deg gjennom morgen- og kveldsrutinene! Det er medisin for sure miner.

– Ellers, gå litt mer, stå litt mer, kjør mindre bil, vask mere hus, sykle til jobben og lek aktivt med barna, avslutter hun som ifølge seg selv hater å gjøre ting hun må gjøre, og derfor bare gjør ting hun vil gjøre.

3 thoughts on “Ei sprek bondefrøken

Comments are closed.