Trening og aktivitet for en bedre helse

Artikkelen fortsetter under videoen.

[vimeo code=»130292184″]

– Myworkout er en fleksibel treningsløsning som kan benyttes av enkeltindivider og av grupper sammen. Vi gjør det mulig å få treningsinstruksjon rett på mobilen, eller på pc´n hvis man vil ha det, sier Knut Løkke, daglig leder i Myworkout.

Myworkout er et nettbasert treningssenter med nærmere 200 treningsvideoer, treningsprogrammer, en digital personlig trener og en egen profil med treningsstatistikk. Tidligere i vår inngikk Myworkout en avtale med Norsk Revmatikerforbund (NRF), og alle NRF-medlemmer får nå et tilbud ingen andre får; to medlemskap for prisen av én.

– Det vil si; er du medlem av NRF og melder deg inn i Myworkout, på myworkout.no, så skal du skrive en unike kode som kun er for NRF-medlemmer. Koden får du av NRF eller på NRF sine nettsider, revmatiker.no., forklarer Løkke.

Du får da tilgang til å gi bort et medlemskap til noen du tror kan finne treningsmotivasjon i en fleksibel løsning som Myworkout. Medlemskapet du gir bort varer så lenge du selv er medlem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Knut Løkke holder foredrag om Myworkout til trenings- og mosjonskontaktene under et seminar i Trondheim. Foto: Terje Trobe

Bilde: Knut Løkke forteller om Myworkout til trenings- og mosjonskontaktene til NRF under et seminar i Trondheim tidligere i vår. Foto: Terje Trobe.

Unngå følgeplagene

Men hvorfor får NRF-medlemmer dette tilbudet?

Løkke er selv revmatiker og er godt klar over utfordringene man kan møte.

– Du har noen ekstra utfordringer som revmatiker. Jeg har selv blitt gjort klar over at det kan bli vanskeligere å bevege seg enn det ellers ville vært, men hvis du beveger deg mindre på bakgrunn av revmatisme vil du få noen følgeplager, sier han.

– Budskapet til Myworkout er ”trening og aktivitet for en bedre helse”. Ved at medlemmer i NRF får tilgang til dette, så får du en enklere og mer fleksibel mulighet til å trene og få en helseeffekt av det – og unngå de følgeplagene, fortsetter han.

Kristi Herje Haga er prosjektkoordinator i NRF, men har også ansvaret for tillitsvalgte, som er trenings- og motivasjonskontakter i fylkene. Hun sier det stort sett er én trenings- og mosjonskontakt i hvert fylke i hele landet, noe hun ser på som et veldig viktig tiltak.

– Trening er viktig også for revmatikere, kanskje enda viktigere. Revmatisme og muskel- og skjelettplager går jo på hele kroppen, og all forskning som er gjort de senere årene viser at aktivitet er med på å bremse sykdomstilstander og forbedre livskvalitet. Derfor er trening så utrolig viktig, forklarer hun.

– Revmatikerforbundet satser derfor på trening og synes det er veldig viktig at man holder seg i aktivitet. Trenings- og mosjonskontaktene har en viktig rolle ved at de setter fokus på trening og sørger for at det blir utført treninger i lokallagene, som er der våre medlemmer er, legger hun til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kristi Herje Haga

Bilde: Krisit Herje Haga ser mange muligheter for NRF-medlemmer i Myworkout. Foto: Terje Trobe.

– Trening er medisin

Herje Haga tror samarbeidet med Myworkout vil bidra til at NRF kan nå ut til flere av medlemmene sine med tilrettelagt trening.

– Det er så mange muligheter i konseptet. Vi kan blant annet få skreddersydd treningsprogram til våre grupper. Vi har medlemmer over hele landet og vi har ikke mulighet til å tilpasse trening til alle. Det er jo helt umulig. Men med Myworkout kan vi nå veldig, veldig mange flere medlemmer, sier prosjektkoordinatoren.

Medisinprofessor ved NTNU i Trondheim, Jan Hoff, har hatt foredrag for trenings- og mosjonskontaktene om hvordan de kan utnytte effektiv trening for å få bedre utholdenhet og styrke. Han sier det er to viktige sider ved å trene regelmessig.

– Det ene er det som går direkte på sykdommen, og all forskning viser at økt utholdenhet og økt styrke reduserer smerte og gir bedre funksjon for pasientgruppa. Derfor er det viktig direkte på sykdommen, forklarer han.

­– Men det som er enda viktigere er effekten med tanke på andre sykdommer. Revmatisme har en tendens til å føre til økt innaktivitet, som leder til innaktivitetsrelaterte sykdommer som hjerte- og karsykdom, type2 diabetes og overvekt – som igjen gir andre type sykdommer, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MVI_0458.00_00_07_01.Still004

Bilde: Medisinprofessor Jan Hoff sier trening er viktig for alle, og at økt utholdenhet og økt styrke reduserer smerte og gir bedre funksjon for revmatikere. Foto: Terje Trobe.

– gleder meg til begynne å bruke det

Sylvi Marie Dahlberg er trenings- og motivasjonskontakt i Troms fylkeslag. Hun er utdannet gjennom Norges gymnastikk- og turnforbund, og er treningsinstruktør for NRF-medlemmer.

– Trening gir meg glede, også har det blitt mer og mer viktig når jeg selv fikk revmatisme. Jeg får energi, og jeg vedlikeholder kroppen min med styrke og bevegelse. Jeg får en livsglede. Så for meg er det medisin.

– Jeg hadde aldri stått her i dag hvis jeg ikke hadde trent, legger Dahlberg til.

Fylkesrepresentanten tror også Myworkout vil være et godt tilskudd for henne som instruktør.

– Jeg kommer til å plukke veldig mye øvelser fra nettsiden. I tillegg tror jeg det vil være lettere å få tak i unge instruktører og yngre medlemmer med Myworkout. Det er jo heller ikke alle som har mulighet til å trene ute med små barn eller har en hektisk hverdag, men nå kan man jo trene hjemme.

– Så jeg synes det var helt topp, og jeg gleder meg til begynne å bruke det.