Opplev Norge i sommer

Norge er kjent for sin vakre natur og i følge Den Norske Turistforening (DNT) vil stadig flere nordmenn tilbringe nettopp ferien sin ute i naturen. Vi spurte DNT om tips til hvor man bør dra dersom man ønsker de store naturopplevelsene i sommer. Her er deres erfarne tips til deg.

På tvers av landet

Dersom du er en bevandret naturelsker kan du utfordre deg selv ved å krysse norge på tvers. Turen går fra 63 grader nord fra Svenskegrensa i øst, til Stjørdal i Vest. Turen er 120 km lang og er lagt opp til å vare syv dager. Det er merkede stier hele veien.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kitty Terwolbeck_Flickr

Foto: Kitty Terwolbeck/Flickr

Hytte-til-hytte

DNT har 500 hytter spredt utover hele landet, og det finnes både betjente og ubetjente hytter. For å kunne benytte deg av hyttene derimot, må du være DNT-medlem. På de betjente hyttene kan du få servert mat, og noen av hyttene har fasiliteter som for eksempel badestamp.

Her er noen forslag fra DNT til hvor du kan og overnatte i deres hytter på veien:

  • Rake veien gjennom Jotunheimen – På turen fra Fondsbu til Gjendesheim får du testet alt det beste Jotunheimen har å by på uten å slite deg helt ut. Her får du lokal mat på betjente hytter og flotte dagsetapper i Norges mest kjente fjellområde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Den Norske Turistforening/Flickr

Foto: Den Norske Turistforening/Flickr

  • Trekanten i Trollheimen – Med start på enten Gjevilvasshytta, Trollheimshytta eller Jøldalshytta, er denne rundturen selve klassikeren i Trollheimen.
  • Klassisk rundtur i Rondane – Med utgangspunkt i Rondvassbu tar denne turen deg rundt Rondanes største sammenhengende fjellparti.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tur over Hardangervidda med Hodr, idrettslag for blinde og svaksynte

Foto: Den Norske Turistforening/Flickr

  • Firkanten i Sylan – Nydelig vandring på begge sider av grensa i Trøndelag. Med mulighet for badstuebesøk i Sverige, og topptur til Storsylen (1762 moh).
    Finn flere turforslag på ut.no.

One thought on “Opplev Norge i sommer

Comments are closed.