Spagetti av squash

Det finnes to typer squash: Vintersquash og sommersquash. Forskjellen på de to er utseendet og at vintersquashen har en litt søtere smak en sommerversjonen. Ellers kan de brukes på akkurat samme måte, enten det er i den kjente retten ratatouille, i vegetarlasagne eller som et alternativ til spagetti – som du skal få oppskriften på her.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Sommersquash. Foto: nociveglia
Sommersquash. Foto: nociveglia
Vintersquash. Foto: Mike Licht
Vintersquash. Foto: Mike Licht

 

 

 

 

 

 

 

Squashspagetti – 2 personer

Hvor mange squash du skal bruke avhenger av om du skal ha spagettien som tilbehør eller hovedrett. Dersom du skal ha den som tilbehør halverer du oppskriften.

Dette trenger du:

  • 2 squash
  • Salt
  • Olje/smør til steking

Slik gjør du:

  • Skjær squashen i tynne strimler. Dersom du ikke har et juliennejern eller en spiralkutter til å gjøre jobben, kan du fint bruke en ostehøvel. Da skjærer du squashen på langs med høvelen, legger skivene oppå hverandre og kutter de i tynne «spagetti-strimler».
  • Det er flere måter å tilberede spagettien på. Her får du to:
    • 1. Legg strimlene i et dørslag eller en sil og bland de med en god del salt. Dette gjør man for å få ut vannet av squashen. La det ligge og renne av seg i omtrent en halv time før du skyller de godt under rennende vann. Når alt saltet er skylt av presser du ut så mye vann du klarer av strimlene, for så å steke de med litt olje eller smør til de har blitt varme (et par minutter).
    • 2. Damp strimlene i tre minutter. Dette gir squashen mindre «spagetti-preg», men er fortsatt veldig godt.
  • Server spagettien med godt tilbehør som for eksempel ovnsbakte tomater, hjemmelaget spagettisaus eller som tilbehør til ovnsbakt laks.

Nyt søndagen og gå neste uke sprekt i møte.