Årets julegave er for de aktive

All foto: Garmin

Fagbladet Elektronikkbransjen er gitt ut av Stiftelsen Elektronikkbransjen, og hvert år kårer de årets julegave innen forbrukerelektronikk. I år gikk prisen for første gang til en hel kategori og ikke et spesifikk produkt – nemlig smartklokker og – armbånd.

Fagbladet skriver på sine sider (LINK) at de har delt ut priser i tolv kategorier som er stemt frem av en fagjury bestående av bransjefolk fra kjeder og nettbutikker. I år gikk den flunkende nye Apple Watch av med seieren i vinnerkategorien, men på topp tre fant man også Garmin sine aktivitetsmålere – som har kobling til Myworkout.

Samle treningsdataen din på ett sted

På myworkout.no får du tilgang til over 100 treningsvideoer og en øvelsesbank med rundt 500 øvelser. Du får registrert alle timer du gjennomfører på myworkout.no, men du kan også registrere trening du gjør ute eller på et senter. Hvordan? Enten manuelt eller ved å koble din Garmin- eller Runkeeper-konto til Myworkout. På denne måten får du samlet all treningsdataen din på ett sted.

Fordi vi har kobling til Garmin tok vi kontakt med dem for å få tips til noen julegaver innen årets vinnerkategori i fagbladet, og det er mye lekkert å velge mellom i de forskjellige prisklassene.

Vívofit® 2

cf-lg-2

Dette er et av de rimeligste aktivitetsmålerne til Garmin, men funksjonene er fortsatt mange. Denne klokken viser blant annet skritt, kalorier, avstand og klokkeslett. I tillegg har den en aktivitetsindikator som minner deg på å være aktiv ut i fra ditt målte aktivitetsnivå og dine personlige mål. Du kan også pare den med en pulsmåler for å få tilgang til enda mer nøyaktig treningsdata.

Vívofit® 2 er slank, lett og har en utskiftbar rem som kommer i flere freshe farger, og med en batterilevetid på ett år kan du ha på deg klokken døgnet rundt.

Aktivitetsmåleren synkroniseres automatisk med Garmin Connect™, hvor du får full oversikt over din aktivitet – og din søvn. Vívofit® 2 registrerer nemlig antall timer du sover og hvor rolig, eller urolig, du sover.

Vívosmart® HR

cf-lg-1

Som Vívofit® 2 viser også Vívosmart® HR skritt, avstand og kalorier, men i tillegg har denne aktivitetsmåleren fra Garmin en innebygd pulsmåler. Du slipper da å ha på deg pulsbeltet under trening, men får likevel målt intensiteten på treningsøkten din. Vívosmart® HR har også en integrert barometrisk høydemåler, så den måler hvor mange etasjer du har gått opp i løpet av dagen.

Vívosmart® HR gir deg i tillegg smartfunksjoner, så du kan holde deg oppdatert. Du kan få notifikasjoner om meldinger, anrop, e-poster, kalenderhendelser og sosiale medier rett på klokken. Du kan også styre musikk og ditt VIRB-actionkamera fra klokken.

Som med Vívofit® 2, og alle andre aktivitetsmålere fra Garmin, synkroniseres også Vívosmart® HR automatisk med Garmin Connect™, så du til en hver tid har full oversikt over aktiviteten din på din mobil eller data.

Vívoactive®

cf-lg

Nå begynner vi å bevege oss over på de virkelig avanserte smartklokkene. Vívoactive® er en lett og elegant smartklokke med innebygd GPS og høyoppløst berøringsskjerm i farger. Du kan også velge mellom flere urskiveoppsett, widgeter og programmer i Garmins Connect IQ™-butikk.

Som de andre aktivitetsmålerne får du også på denne klokken informasjon om antall skritt, avstanden du har beveget deg, kalorier og når du har vært inaktiv for lenge. Du får også, som med Vívosmart® HR, informasjon om innkommende samtaler, meldinger, e-poster, oppkommende hendelser i kalenderen og notifikasjoner fra sosiale medier og andre apper du har på telefonen. Du kan i tillegg styre musikken din og fjernstyre ditt VIRB® Elite-actionkamera.

På Vívoactive® har du spesielle sportsprogrammer for løping, sykling, golf og svømming. Med disse programmene kan du se statistikk over treningen din selv om du ikke har telefonen for hånden.

Forerunner® 225

cf-lg-3

I denne klokken får du mange av de samme funksjonene som i Vívoactive®, men i tillegg har Forerunner® 225 GPS-måling på håndleddet og en innebygd akselerasjonsmåler som registrerer avstanden og tempoet selv om du løper på for eksempel en tredemølle, uten behov for en fotsensor.

Forerunner® 225 fokuserer på pulstrening og gir deg god oversikt over hvilke pulssoner du befinner deg i underveis i treningen din. Disse sonene blir vist som forskjellige farger rundt kanten på urskiven, og kan justeres på klokken eller din profil på Garmin Connect™. Pulsen måles via en optisk sensor som registrerer pulsen din ved å sende en lysstråle mot huden din. Denne lysstrålen registrerer variasjonene i blodet som pumpes gjennom blodårene i håndleddet.

Ellers registrerer også Forerunner® 225 skritt og kalorier, samtidig som den gir deg beskjed dersom du har sittet for mye stille. Da trenger du bare å reise deg og rusle en liten runde for å nullstille inaktivitetsindikatoren. På denne måten kan du bli motivert til å røre deg mer gjennom dagen.

Fēnix® 3 Sapphire

cf-lg-4

Fēnix® 3 Sapphire er som Garmin selv beskriver den: en ”kompromissløs multisport GPS-klokke med stilrent design”. Klokken har en 1,2-tommers fargeskjerm og en EXO™-antenne innebygd i en beskyttende kant i rustfritt stål øverst på klokken.

I tillegg til å se bra ut er selvfølgelig denne toppmodellen pakket med forskjellige funksjoner som skal gjøre din treningshverdag lekende lett. Fēnix® 3 Sapphire har som de andre klokkene registrering av skritt, avstand, kalorier, søvn og lignende, men også støtte for en lang rekke med idretter (terrengløping, skigåing, svømming, turgåing m.m.). Som eneste klokke kan du på Fēnix® 3 Sapphire også se løpedynamikk og ditt maksimale oksygenopptak – og kobler du den med en pulsmåler kan du også få restitusjonsråd.

 

Fēnix® 3 Sapphire har smartfunksjoner, så du hele tiden kan se e-poster, meldinger, anrop og notifikasjoner for tilpassede programmer og widgeter. Du kan velge mellom flere design på både urskive og klokkedesign, og den har trådløse funksjoner som BLE, ANT+ og WiFi.

Men det stopper ikke der. Fēnix® 3 Sapphire har en navigasjons- og sporingsfunksjon som viser deg vei både på og utenfor stien. Med TrackBack finner klokken veien tilbake til start dersom du går deg vill, og du kan lagre opptil 1000 posisjoner og navigere deg fram til dem.

For å nevne noe.

Tips:

Du kan også koble din Garmin Connect™-konto med MyFitnessPal. På denne måten kan du registrere matinntaket ditt og få sammenlignet kaloriinntaket ditt med kaloriforbrenningen din.

Da er det bare å sende ut ønskelisten. God trening!

One thought on “Årets julegave er for de aktive

Comments are closed.