Vintertrening!

Det tok litt tid, men endelig la snøen seg i store deler av landet, og forhåpentligvis ligger den hos deg enda. Men, selv om snøen har lagt seg og kulda har meldt sin ankomst, er det ingen grunn til å droppe utetreningen. For finnes det egentlig noe bedre enn en løpetur i knasende nysnø og frisk vinterluft? Bare husk varme klær, refleks og sko med godt grep.

Du skal nå få tips til noen effektive uteøkter, som passer perfekt i vinterhalvåret.

4×4-intervaller

Hele hensikten med utholdenhetstrening er å øke størrelsen og elastisiteten på hjertet og i blodårene. Dette vil igjen øke det maksimale oksygenopptaket ditt og forebygger livsstilsykdommer som for eksempel overvekt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, redusert sirkulasjon og aldersdiabetes.

I følge forskning fra NTNU er det én øvelse som trumfer alle andre når det kommer til å øke oksygenopptaket – høyintensitets-intervaller allá 4×4. Og dersom du gjennomfører disse intervallene to ganger i uken, i tillegg til litt styrketrening, vil du kunne få opptil 20 ekstra leveår!

Intervallene kan gjennomføres ute, hjemme eller på et treningssenter – men siden vi snakker om vintertrening skal du først få en innføring i hvordan du gjennomfører intervallene på ski.

[vimeo code=»121998106″]

 

Men intervallene kan selvfølgelig gjennomføres uten ski også:

 

[vimeo code=»121377453″]

 

Hos Myworkout får du tilgang til en unik helsetest som gir deg din biologiske alder og ditt oksygenopptak. Les mer på myworkout.no

Effektiv styrketrening ute

På Norsk Helseinformatikk (NHI) sine sider står det: Styrketrening styrker skjelettet, musklene og leddene og forebygger gjennom det arbeids- og belastningsskader og beinskjørhet. Det styrker hjerte og lunger, gir deg en bedre fordøyelse, balanse, nattesøvn, selvtillit og et bedre forhold til din egen kropp. Dessuten øker det forbrenningen din, ikke bare når du trener.

De viktigste øvelsene er de som styrker musklene som får størst belastning gjennom dagen, og den aller viktigste muskelgruppen du kan trene er i beina. I videoen under får du se flere eksempler på hvordan du kan trene beina effektivt ute:

[vimeo code=»121377027″]