Morsom intervalløkt

Denne artikkelen er skrevet av Helse- og Treningsterapeut Hilde Kyllo:

Jeg liker å dele gode treningstips og aller best liker jeg å dele ei konkret økt som jeg vet at andre har god nytte av. Her kommer en skikkelig godbit av ei intervalløkt på mølla. Effektiv, kort, og utrolig motiverende på en gang!

Ingenting slår en løpetur ute i fint vær og jeg tipper mange er enige med meg, men ofte blir det bare med den samme runden eller løypa hver gang en er ute og løper. Noe som fort kan bli både kjedelig og lite effektivt. Her skal dere få eksempel på ei skikkelig god økt på tredemølla som utfordrer deg på fart og får deg til å presse deg litt ekstra.

Denne økta på mølla tar kun 25 minutter, er meget effektiv og det som gjør den ekstra morsom er at farten skal økes med 0,2 km/t for hvert intervall. Lyst til å prøve? Jeg kan forklare nærmere.

Start med å sette farten til 10km/t – løp i 45 sekunder, hopp av i 15 sekunder og øk samtidig farten opp til 10,2 km/t. Etter 15 sekunder hopper du på igjen og løper i 45 sekunder, hopp så av igjen og øk farten til 10,4 km/timen og hopp på igjen etter 15 sekunder og løp i 45 sekunder….. Osv. Dette gjentar du helt til du er kommet opp til 15 km/t. Forstått?

Du trenger ingen oppvarming da de ti første minuttene blir veldig rolig siden farten ikke er så høy enda. Er du god til å løpe kan du starte på 12 km/t og avslutte på 17 km/t, eller du kan starte på f.eks 8 km/t og avslutte på 13km/t.

Prøv å få til denne 2-4 ganger i måneden i tillegg til annen trening, og du skal se løpeformen kommer seg selv om det er surt, mørkt og kaldt ute.

Prøv da vel og fortell gjerne hvordan det gikk!

God trening/ Hilde, helse- og treningsterapeut – www.bondefroken.no