Trening som medisin

– Vi har fått godkjent IFU Hovedprosjekt ”Trening som medisin” av Innovasjon Norge, med Norsk Revmatikerforbund (NRF) som pilot.

Det sier daglig leder i Myworkout, Knut Løkke. Målet med prosjektet er å utvikle et produkt som skal utgjøre verdens første legevitenskapelige løsning som kan redusere medisineringsbehovet for lidelser tilknyttet revmatisme og muskel- og skjelettplager. Uavhengig av bosted, alder og fysisk form.

– NRF har infrastruktur over hele landet, og med Myworkouts teknologi gjør vi det mulig for dem å nå ut til alle. Samtidig gjør vi det mulig for fastlegen å gi dette til pasienter, forklarer Løkke.

– Jeg fikk selv diagnosen Bekhterevs fra min fastlege i sin tid og fikk en brosjyre om NRF i hånden. På denne måten når vi ut til diagnosegruppen via fastlegen uten å være avhengig av regelendringer, fortsetter han.

Knut_NRF
Daglig leder i Myworkout, Knut Løkke.

40% av alle sykemeldinger

Til sammen koster gruppen med muskel- og skjelettplager samfunnet over 73 milliarder kroner i året og utgjør 40% av alle sykemeldinger. Generalsekretær i NRF, Tone Granaas, sier de ønsker å være en del av prosjektet for å finne gode løsninger som gjør det mulig for den enkelte å ta grep i sitt eget liv.

– Fysisk aktivitet og trening er en av de viktigste måtene man selv kan være med på å påvirke helsa, også ved revmatiske sykdommer. Men, én utfordring er at det er store variasjoner i hvilket tilbud som finnes der hvor den enkelte bor, sier hun, før hun fortsetter:

– Ved å utvikle diagnosespesifikk trening som er tilgjengelig på nett, og som baserer seg på forskning, kan vi i samarbeid med Myworkout gjøre det mulig for revmatikere å bli gode helseministre i egne liv. For samfunnet betyr det penger spart, men aller viktigst, for den enkelte betyr det at man er spart for plager samtidig som livskvaliteten øker.

Helseminister i eget liv

NRF sier de er både takknemlige og samtidig ganske så stolte over at de er en del av dette prosjektet.

– Vår visjon  i dette spennende prosjektet er at alle som får eller lever med en revmatisk diagnose får tilbud om diagnosespesifikk trening på nett, og at vi kan inspirere til at det blir utviklet diagnosespesifikk trening for andre sykdommer. NRF vil bidra til at våre medlemmer får mulighet til å bli en enda bedre helseminister i eget liv, avslutter generalsekretæren.

Fakta:

  • Prosjektet strekker seg over 12 måneder
  • Budsjettet er på 7 millioner
  • Prosjektet ble godkjent av Innovasjon Norge 8. februar 2016
  • Prosjektet ble presentert for NRFs frisklivsagenter søndag 21. Februar 2016