De beste følger deres råd

Treningen vi tilbyr på myworkout.no er basert på flere tiår med forskning fra NTNU, og alt fra hjertepasienter til

Prof. i Medisin, Jan Helgerud.
Prof. i Medisin, Jan Helgerud.

idrettsstjerner følger det samme treningsopplegget som vi fremhever på våre sider: 4×4-intervaller og 4×4-styrketrening – trening for både helse og prestasjon.

Det er våre samarbeidspartnere og Professorer i Medisin, Jan Hoff og Jan Helgerud, som er forskerne bak denne velkjente og effektive treningsformen, og vi ønsker å gi dere et lite innblikk i deres arbeidshverdag.

Klikk her for å lese mer om utholdenhetstrening.

Midøstens fotballstjerner

Før påske var Jan Hoff, i ørkenen utenfor Dubai for å gi råd til det beste fotballaget i De Forente Arabiske Emirater: Al Ain. Dette fotballaget ligger for tiden på 2. plass i serien, med få kamper igjen. De spiller også i Champions League for Midtøsten.

Professor i medisin, Jan Hoff, sier det er et problem med kunnskapsmangelen i treningsbransjen
Prof. i Medisin, Jan Hoff.

Én av Hoff sine tidligere studenter, Kenny McMillan, jobber med fotballaget i Emiratene. Han har en doktorgrad ved Det Medisinske Fakultet ved NTNU og har nå en 3-årskontrakt med laget. Hans jobb er å bygge opp ”Exercise Science” i klubben, sammen med et team som organiserer fysisk trening, ernæring og kampanalyse.

Klikk her for å lese mer om styrketrening.

Sikter mot toppen

Hoff dro nedover til oasen Al Ain for å assistere og gi råd om oppbyggingen av ”exercise physiology laboratorium” og organisering av virksomheten som skal bringe klubben og Emiratene inn i toppen i internasjonal fotball.

Hoff, Helgerud og McMillan har tidligere arbeidet sammen i fotballklubbene Celtic, Aston Villa og Newcastle.

Klikk her for å lese mer om Hoff og Helgerud.

Jan Hoff trener med den kjente gründeren Nolan Bushnell i California.
Jan Hoff trener med den kjente gründeren Nolan Bushnell i California.

Til vanlig

Til vanlig jobber Hoff og Helgerud ved Institutt for Sirkulasjon og Bildediagnostikk (ISB) ved Det Medisinske Fakultet NTNU i Trondheim, men de har hatt flere turer både innenlands og utenlands for å hjelpe idrettsutøvere, –lag og pasientgrupper, samt for å holde sitt velkjente foredrag ”Trening for Livet”.