Myworkout på TEDx

TED er et ikke-profitabelt arrangement som vier seg til å dele ideer og kunnskap i form av korte og sterke foredrag. I dag dekker TED de fleste temaer og det blir arrangert uavhengige konferanser, kalt TEDx, i store deler av verden – også i Norge. TEDxTrondheim er én slik konferanse, og den siste ble avholdt søndag 6. November.

Professor i medisin, Jan Hoff, på scenen under helgens TEDxTrondheim.
Professor i medisin, Jan Hoff, på scenen under helgens TEDxTrondheim.

TEDxTrondheim: ”Spaces”

Hver konferanse har forskjellige temaer, og temaet for 2016 var ”Spaces”. Definisjonen var vid og foredragene handlet blant annet om bærekraftig arkitektur, miljøhensyn, samfunnsutfordringer og helse. Myworkouts samarbeidspartner, Jan Hoff, var én av foredragsholderne som tok for seg det siste temaet.

”Blir du sengeliggende i tre uker, tilsvarer det 30 år i biologisk alder” – professor i medisin, Jan Hoff. TEDxTrondheim, 6. November.

Et gisp gikk gjennom salen når medisinprofessoren fra NTNU kom med denne uttalelsen, og det så ut som flere fikk lyst til å tyvstarte på nyttårsforsettene. Hoff forklarte videre hva et slikt fall i biologisk alder har å si for helsa di, og hvordan du kan holde livsstilsykdommene på avstand. Han fortalte om forskningen bak en treningsmetode både toppidrettsutøvere og hjertepasienter benytter seg av – 4×4-intervaller.

Hele foredraget avsluttet hoff med en slide der det stod ”Forever Young” med store bokstaver. For det er det det handler om: Å holde kroppen ung og fri for sykdom og skade. Da kan man leve et langt liv med god livskvalitet.

Jan Hoff på scenen.
Jan Hoff på scenen.

Myworkout GO

Forskningen Hoff snakket om er den som lå til grunn når Myworkout utviklet appen Myworkout GO. Denne appen er den eneste av sitt slag, og var etter lansering den mest nedlastede appen i Norge.

Myworkout GO guider deg gjennom en effektiv treningsøkt og gir deg ditt oksygenopptak og din biologiske alder når du er ferdig. Det er ingen andre apper i verden måler oksygenopptaket ditt like nøyaktige som denne. Kun direkte måling med oksygenmaske er mer nøyaktig, noe som ble demonstrert i én av pausene under helgens TEDx.

Last ned Myworkout GO for Android og iOS.

I pausen fikk CMO i Myworkout, Marius Waldum, testet sitt oksygenopptak mens konferansedeltakerne hadde anledning til å stille spørsmål om trening, helse, forskningen og Myworkout GO.

Forhåpentligvis ble mange motivert til å ta tak i helsa og begynne å trene.

CMO i Myworkout, Marius Waldum, får testet oksygenopptaket sitt på TEDxTrondheim.
CMO i Myworkout, Marius Waldum, får testet oksygenopptaket sitt på TEDxTrondheim.

 

Flere bilder fra konferansen:

fullsizeoutput_61c fullsizeoutput_613 fullsizeoutput_606 IMG_2743 fullsizeoutput_604 fullsizeoutput_616

fullsizeoutput_61e fullsizeoutput_61d