Trening mot et spesifikt mål

Driver du med løpetrening og trener fram mot et spesifikt mål? Da vil du ha stor effekt av å bruke appen Myworkout GO og følge vårt treningsprogram, som baserer seg på 25 år med forskning. 

App som veileder

Appen Myworkout GO systematisert aktiviteten du skal gjennomføre, og måler effekten av treningen i form av høyere maksimalt oksygenopptak og lavere biologisk alder.

Les hvordan treningen virker her.

Ulike mål med treningen

Personer som trener aktivt og regelmessig kan i hovedsak deles inn i to kategorier:

  • De som trener mot en spesifikk maraton eller et løp – som har fokus på resultat og forbedring
  • De som trener for å få bedre helse – som har fokus på langsiktighet og forebygging

Målrettet og effektivt

Trener du primært for å oppnå bedre helse, vil det gi et optimalt treningsutbytte å trene intervall minimum to ganger per uke, og i tillegg legge inn økter hvor det kjøres maksstyrke med beinpress, etter prinsippet 4×4 med 90 grader i kneleddet.

Trener du derimot med tanke på å delta på en spesifikk maraton eller et lignende løp, har vi lagt opp et treningsprogram i tre faser, som har fokus på å få deg i best mulig form gjennom målrettede økter med god progresjon.

Spesifikk trening for langløp

Jan Hoff og Jan Helgerud er begge professorer i medisin ved NTNU. I over 25 år har de forsket på effektiv trening for helse og prestasjon, og skreddersydd et treningsprogram med tanke på å gjennomføre utfordrende langløp. 

Treningsprogrammet tar utgangspunkt i at maksimalt oksygenopptak er den viktigste enkeltfaktoren for å oppnå gode resultater på maraton og andre langløpsformer. Samtidig vil trening av maksstyrke i beina bidra til bedre stegteknikk og arbeidsøkonomi i løpingen.

Intensitet er nøkkelen

For å øke det maksimale oksygenopptaket er treningsintensitet den viktigste faktoren, og den optimale intensiteten ligger da mellom 85% og 95% av maksimal puls. Ved treningsintensitet under 85% av maksimal puls får du liten eller ingen effekt. Intensitet over 95% av maksimal puls gir deg høye melkesyre-verdier og dermed kort og lite effektiv trening. Treningsintensitet kan altså ikke erstattes av treningsvarighet.

Trener du mot et langløp i form at et maraton? 

Ønsker du inspirasjon? Se hvordan Harald Martin Brattbakk trente for å nå sitt mål under New York Maraton her.

One thought on “Trening mot et spesifikt mål

Comments are closed.