«Om jeg ikke trener smart blir jeg dårlig»

Knut-Løkke

UKAS INSPIRASJON ⭐️ Denne uka har vi tatt en prat med sjefen sjøl. Knut Løkke er gründer av Myworkout, og en veldig inspirerende sjef. Alltid på farten med et hav av ideer og mange baller i luften. Knut bor sammen med Mette, har tre barn og liker å sykle, løpe, gå på ski og fiske på fritiden. «Jeg har litt for mange interesser egentlig.»

Alder: 41 år, biologisk alder: 20 år

Hvorfor trener du, Knut? 

Jeg trener fordi jeg liker den gode følelsen treningen gir meg. Jeg føler meg fresh etter ei treningsøkt. Å gå ut av dusjen en fredag ettermiddag og vite at jeg har startet helgen med en kjempegod treningsøkt er digg. Å nyte god mat med familien og kjenne på den kilende følelsen av å ha trent, det er premien for å ha trent. Maten smaker mye bedre etter ei treningsøkt. 😋

Og så er image viktig for meg. Jeg vil unngå å bli gammel og slapp, og heller være sterk og ung. Jeg vil være en sånn person som bryr seg om seg selv og har en offensiv tilnærming til livet. For jeg antar at jeg bare lever én gang. Jeg vil ha best mulig utbytte av denne reisen. For 10 år siden fikk jeg diagnosen «Bechterews», som betyr at om jeg ikke trener smart vil jeg bli krokete og dårlig. Jeg liker ikke å tenke på at jeg trener på grunn av denne sykdommen. Jeg liker ikke å sykeliggjøre meg. For jeg er ikke en syk person. Jeg er tvert imot en sterk og frisk person som er på vei opp og frem. Dette positive bildet jeg har på meg selv er viktig for meg.

«Dette bildet er fra Alpene i fjor, og er det beste jeg kan tenke meg. For meg symboliserer det å leve et godt liv. Et godt liv både for meg og de mange tusen andre som bruker Myworkout.»

Hva er ditt beste treningstips?

Mitt beste treningstips er å løpe i motbakke. Superenkelt. Supereffektivt. 4-minutters intervaller. Og du får godfølelsen etterpå. 😊

Hvilken type trening liker du best?

Det er litt vanskelig å velge mellom alle interessene mine, men den følelsen jeg liker aller best uansett type trening er å arbeide meg over en bakketopp og kjenne at jeg ikke har tatt meg helt ut men har kapasitet til å øke farten på toppen når det flater ut. Da føler jeg at kroppen min fungerer bra.

Når dørstokkmila er lang, hva gjør du da? 

Når dørstokkmila er lang tar jeg en kort treningsøkt slik at jeg kommer fort tilbake. Det hjelper meg å tenke på at det tar kort tid.

Hva er god helse for deg? 

God helse for meg er å kunne være den beste versjonen av meg selv der jeg kan gjøre det jeg vil uten fysiske hindringer. Sykle, løpe, klatre, spille fotball, gå på ski, gå en fjelltur med tung sekk, ja det jeg vil uten at noe hindrer meg fysisk, det er god helse for meg. 🚴🏼🏃🏻🧗🏻🏔

Hvordan bruker du appen Myworkout GO?

Jeg bruker appen Myworkout GO hver gang jeg trener, året rundt.📱Når jeg sykler bruker jeg Garmin, men den er synket med Myworkout, så jeg får all data inn i appen uansett. Jeg liker at vi i Myworkout klarer å evaluere treningsøktene slik at jeg ser hvor effektiv de er, og at jeg ser på min egen form at den blir bedre av treningen. Som gründer og daglig leder i Myworkout er jeg så inhabil som det går an, men fakta er at ingen andre klarer dette. Jeg ser ingen grunn til å bruke noe annet enn Myworkout. Ferdig snakka 🙂