Hvordan bidra til bærekraftsmål 3 God Helse? 🌱💚

De aller fleste av oss føler et ansvar for å bidra til en bedre og mer bærekraftig framtid for alle. Men hvordan vet man egentlig om man har nådd målet eller er på riktig kurs? Ved å ta et dypdykk i bærekraftsmål 3 God helse og livskvalitet har vi funnet en konkret måte å realisere bærekraftsmål 3.4 innen 2030. Om alle i Norge reduserer sin biologiske alder med 5 år har vi nådd målet om forebygging av ikke-smittsomme sykdommer. Dette gjelder også for en bedrift, dersom ansatte reduserer sin biologiske alder. Hvordan? La oss få forklare 🤓

Slik realiserer du bærekraftsmål 3.4

FNs bærekraftsmål #3.4 handler om å redusere tidlig død knyttet til ikke-smittsomme sykdommer som blant annet hjerte- og karsykdommer, kreft, diabetes eller kronisk luftveissykdom med en tredjedel gjennom forebygging og bedre behandling innen 2030. Biologisk alder er et uttrykk for hvor stor risiko du har for å utvikle sykdommer som dette. Din biologiske alder sier altså noe om hvilken risiko du har for livsstilssykdommer på bakgrunn av gjennomsnittet i den norske befolkningen. En lavere biologisk alder innebærer en lavere risiko. Det mest effektive du kan gjøre for å redusere den biologiske alderen er å trene. 

Ved å bruke appen vår Myworkout GO når du trener utholdenhet, beregner appen ditt maksimale oksygenopptak (VO2max) og biologiske alder. I bedrifter hvor ansatte trener med appen kan vi å beregne hvor mange biologisk alder år som er redusert totalt og knytte det opp mot bærekraftsmål 3.4. Om alle ansatte gjennomfører ti effektive treningsøkter, vil man få en halv prosent bedret maksimalt oksygenopptak for hver økt, og bli fem prosent sprekere totalt. Normalt betyr det at du blir 5 år yngre i biologisk alder. 

Referanser for denne artikkelen (Harb et al.2019, Helgerud, Hoff et al. 2007).

Hvorfor er det så viktig å redusere biologisk alder? 

Det å redusere biologisk alder er noe av det viktigste vi kan gjøre! Det er viktig for deg som vil leve et godt og friskt liv, for arbeidsgiveren din som trenger at du presterer på jobb, for helseforetakene som skal ta vare på helsen din, og for at samfunnet skal kunne tåle virussmitte bedre. 9 av 10 dødsfall i Norge ved smitte av COVID-19 har en eller flere underliggende kroniske lidelser.

Inaktivitet er en global megatrend. På samme tid blir vi flere eldre. Inaktivitet kombinert med aldring øker følgene av inaktivitet eksponensielt. Forskere har laget noen dystre prognoser om følgene av aldring og inaktivitet. Disse prognosene sier; dersom kostnad per helsetilfelle skal være 1 til 1 tilsvarende slik det er i dag, vil verden gå tom for penger i 2060. Vi er nødt til å jobbe smartere og mer bærekraftig. Vi har ikke noe valg.

Hvordan samarbeide om dette? 

I 2019 ble norske brukere av appen Myworkout Go til sammen 18 775 år yngre i biologisk alder. Dette tilsvarer 44 millioner kroner i sparte kostnader for arbeidsgivere og 18 milliarder sparte kroner for samfunnet de neste fire tiårene. Vi har teknologien for å beregne måloppnåelsen, men vi må jobbe sammen med det norske næringslivet for å klare å nå målet med 100%. Bedrifter kan ha stor innflytelse og en plikt til å vurdere tiltak for at ansatte velger å bevege seg mer i hverdagen. Helseappen Myworkout Go motiverer fordi hver enkelt opplever at treningen gir fremgang.

Vil du være med å rette fokus mot FN’s bærekraftsmål 3 i din bedrift? Vi er klare til å hjelpe dere i gang og vet av erfaring hva som skal til for å nå målet. 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Og sammen med samarbeidspartnere og kunder kan vi gjøre mye for en mer bærekraftig fremtid!


Snakk med oss om bærekraftsmål 3

This image has an empty alt attribute; its file name is christine.jpg

👩🏼‍💻 Christine Hammeren
📧 christine@myworkout.no
📱 +47 482 06 447

This image has an empty alt attribute; its file name is bjarne.png

🧑🏼‍💻 Bjarne Kosberg
📧 bjarne@myworkout.no
📱 +47 922 60 650

Eller

One thought on “Hvordan bidra til bærekraftsmål 3 God Helse? 🌱💚

Comments are closed.