Fikk Myworkout av treningssenteret – fjernet smerten på egen hånd

R !!Asjetter3
Tidligere kunne ikke Hildegunn løfte ned brettene som stod på den øverste hyllen. I dag går det lett som en lek.

Hildegunn Kiplesund (49) tar godt tak i brettet med asjetter og løfter det ned fra oppvaskstativet. Hun smiler mot kameraet. Hun er kantineansvarlig og har ofte tunge løft og lange arbeidsdager. Det har ikke alltid vært like lett som det er i dag.

Hildegunn hadde tidligere store smerter i nakken og hodet, og tok smertestillende daglig for å komme seg gjennom arbeidsdagen. I tillegg hadde hun høyt blodtrykk og var delvis sykemeldt en periode på grunn av plagene.

– Jeg husker spesielt én gang da jeg holdt på å svime av på jobb. Jeg satt foran dataen, og måtte bare legge meg ned på gulvet, forteller hun.

Trening ble redningen

Til slutt tok Hildegunn et valg som skulle vise seg å endre hverdagen hennes. Hun bestemte seg for å melde seg inn på et treningssenter som ikke lå så langt ifra arbeidsplassen hennes.

– Jeg har alltid vært aktiv, men jeg har aldri likt å trene på treningssentre. Jeg trives derimot godt der jeg er nå. Det er nok mye takket være at jeg fikk god hjelp i starten hvor jeg fikk et treningsprogram jeg kjenner fungerer, forklarer Hildegunn.

R !! Mølle 4
Hildegunn trener rundt to ganger i uken, og holder seg stort sett til programmet i som blir gitt av Myworkout GO.

 

Treningsprogrammet Hildegunn fikk er basert på forskning fra NTNU og er bevist effektiv mot en rekke diagnoser og plager. Programmet består av intervalltrening ved å gå i motbakke på tredemøllen, og maksimal styrketrening, som gir en effektiv framgang av den fysiske formen. Denne fremgangen er motiverende, og bidrar til at Hildegunn fortsetter med treningen.

Intervalltreningene gjennomfører hun med treningsappen Myworkout GO ved at en stemme forteller hvor lenge og hvor intensivt hun skal gå på tredemøllen. Og instruksjonen for styrketrening får hun fra nettsiden https://app.myworkout.no/ i form av videoer som viser hvordan hun skal gjennomføre treningen. Hun bruker samme innlogging i appen som på nettsiden. Alt dette fikk hun fra treningssenteret da hun meldte seg inn. Dette gjør treningen enklere, forteller Hildegunn.

– I motsetning til tidligere, gleder jeg meg til å trene nå, legger hun til.

Fysisk kapasitet som en 20-åring

R !! Brystpress 4
Treningsprogrammet til Hildegunn innebærer både utholdenhets- og styrketrening.

Det er ikke bare følelsen av en bedre form som motiverer Hildegunn, hun får også tallfestet framgangen sin. Ved å bruke treningsappen Myworkout GO får hun sett sin biologiske alder og sitt maksimale oksygenopptak rett etter treningene er fullført. Tallene blir regnet ut i appen basert på treningen hun gjennomfører, slik at hun ser fremgangen på en tydelig og forståelig måte. Dette gir en indikasjon på helsetilstanden hennes – hvor gammel kroppen hennes egentlig er.

Framgangen siden hun startet å trene har vært stor, og appen måler nå hennes biologiske alder til å være godt under halvparten av hennes egentlige alder. Det er en framgang som ikke bare merkes i jobbsammenheng.

Treningsprogrammet til Hildegunn innebærer både utholdenhets- og styrketrening.
Treningsprogrammet til Hildegunn innebærer både utholdenhets- og styrketrening.

– Jeg har mye mer energi. Når jeg kommer hjem fra en lang arbeidsdag har jeg faktisk mer å gå på. Det hadde jeg ikke tidligere, sier hun.

Men trebarnsmoren nøyer seg ikke med å kun dele egne resultater med familien, hun motiverer dem til å ta ansvar for egen helse også. Da mannen hennes påpekte at han syntes hun hadde litt mye energi om dagen, fikk han en litt utradisjonell farsdagsgave: Hun meldte han inn på samme treningssenter som hun selv trener på.

– Han må begynne å trene selv for å henge med, for jeg har ikke tenkt til å stoppe, sier hun og ler.

Hildegunn har hektiske dager på jobb som kantineansvarlig, men med den nye treningsregimen går dagene lett som en lek.
Hildegunn har hektiske dager på jobb som kantineansvarlig, men med jevnlige treningsøkter går dagene lett som en lek.

Lettere jobbhverdag

Valget Hildegunn tok har endret hverdagen hennes drastisk. Hun gruer seg ikke til å jobbe lange dager lengre, og hun har ikke tatt en eneste smertestillende siden.

– Tidligere kunne jeg blant annet ikke løfte ned brettene fra den øverste hylla, sier hun og går bort til de høye hyllene man setter brukt servise i.

– Men nå er det ikke noe problem, fortsetter hun mens hun løfter ned et fullt brett fra øverste hylle.

Hildegunn bærer brettet inn på kjøkkenet og setter det i oppvaskmaskinen. Hun smiler. I morgen er en ny treningsdag, og da skal mannen være med også.

http://blog.myworkout.no/statoil-oppslutning-myworkout-go/