Trening med jobben 🤷🏼

Trening-med-jobben

Hadde du fått opp pulsen eller trent styrke oftere, hvis sjefen din tilrettela det bedre for deg? 🤔 Her er noen av fordelene trening kan gi både deg og sjefen.

Av MARIT SOFIE EMAUS

§3-4 i arbeidsmiljøloven

I loven står det at arbeidsgiver skal vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakerne. Dette som en del av det systematiske HMS-arbeidet . Kravet er innfridd såfremt arbeidsgiver kan vise til at tiltak er vurdert. Det er derimot ikke krav om at de blir iverksatt. Er dette for slepphendt av loven? 

Hva tjener sjefen på å tilrettelegge for at ansatte trener?

At arbeidsstaben er i bedre fysisk form vil ha stor gevinst for sjefen 💸. Det er nemlig ikke bare kroppen, men også toppen som får det bedre med mer aktivitet.

Hvilken sjef vil vel ikke ha:  

  • mer produktive ansatte
  • personell som lærer raskere
  • mindre stressa kollegaer
  • en sidemann som husker alt du sier mye bedre
  • en gjeng med bedre humør klare til dyst 

Forskning viser at fysisk aktivitet har en umiddelbar virkning på hjernen vår. Og resultatet er det som er listet opp ovenfor. 👆 For en gavepakke! Men du må heller ikke glemme den siste presangen. Inni der vil du finne en reell besparelse på bedriftens sykelønn-konto. 💰

Hva betyr det for oss ansatte?

Jeg er heldig. Her hos oss vet vi hvor viktig det er å gi de ansatte verktøy og tid til å trene. Noen dager trener vi sammen og andre dager hver for oss. Dette er både praktisk og gøy! Det beste jeg vet er å løpe fra Bjarne, for han er tidligere friidrettsutøver 🏃. (Han er snart 60 år, jeg er 34, men vår biologiske alder er lik) .

Vi får 30 minutter to dager i uken, også «gir vi» 30 minutter to ganger i uken ved at vi også trener utenfor arbeidstiden. Dermed har vi spleiset på 2 timer helse. Jeg kan med hånda på hjertet si at dette har en positiv effekt på arbeidsdagen, men også på hverdagen. Middagen lages lettere, smaker bedre og jeg føler meg klar for en innholdsrik ettermiddag! Det er ikke feil at søvnen blir bedre heller. Jeg føler meg mer opplagt på jobb. Dessuten blir vi jo mindre syke 🤗 Det er deilig når forskinga viser seg å stemme. 

Vær en smarting! 

Selv om loven ikke pålegger noen å trene i forbindelse med jobb, så er det jo ikke forbudt å være litt smart 🤓 Hvis du har lyst til at sjefen din skal høre mer om dette, eller hvis du selv er en lur sjef, så kan dere lese mer her eller ta kontakt med mine glupe kollegaer

Er du på utkikk etter positive aktiviteter på jobb? Her kan du lese hvordan Myworkout fungerer for ansatte 👇

One thought on “Trening med jobben 🤷🏼

Comments are closed.